
Keliakiaviikon kunniaksi Sopan viikonloppumenu on gluteeniton ja hienostunut.
Punajuuri ja vuohenjuusto, mikä klassinen ja vastustamaton yhdistelmä! Tässä gluteenittomassa alkuruokaterriinissä muffinivuoka vuorataan siivutetuilla, kypsillä punajuurilla ja täytteeksi ujutetaan yrteillä maustettua pehmeää vuohenjuustoa. Juuston ja yrttien raikkaus sointuu täydellisesti yhteen punajuurten maanläheisen maun kanssa.
Kvinoa on gluteeniton vilja ja sisältää enemmän proteiinia kuin esimerkiksi bulgur. Tämän värikkään ja gluteeniton pääruoka on siitä kätevä, että se sopii sekä kasvis- että lihansyöjälle, sillä lihan voi tarjota erikseen – ja miksipä kvinoasalaattia ei voisi syödä pääruokana ihan sellaisenaankin, ainakin pienellä papu- tai tofulisällä höystettynä. Jos vielä haluat suosia sesongin hedelmiä, vaihda salaatin nektariinit tuoreisiin luumuihin.
Gluteeniton viikonloppumenu huipentuu marengin ja tumman suklaan pehmeään liittoon, jota vadelmat piristävät. Voit halutessasi tarjoilla marenkikakkua valmiina kakkupaloina tai rakentaa niistä "hienostuneemman pappilan hätävaran" nostamalla kakkua annoskulhoihin. Varma suosio, siis luvassa sinulle kylän parhaana kokkina!
Reseptit ja valmistusohjeet:
Punajuuri-vuohenjuustoterriini
Hyvää ruokahalua!