Leikkeet paneroidaan kukkakaalilla huippukokin oppien mukaisesti. Kuva: <span class="photographer">Lauri Mannermaa.</span>
Leikkeet paneroidaan kukkakaalilla huippukokin oppien mukaisesti. Kuva: Lauri Mannermaa.

Moderni kokki paneroi mehevät leikkeet huippukokki Alain Passardin tapaan kukkakaalilla. Alkuruoka valmistuu grillaillessa ja jälkiruoka lähes itsestään.

Nyt kun se grilli on joka tapauksessa kaivettu äkkihelteiden takia kellarista esille, niin kyllähän sitä pitää mahdollisimman usein käyttää. Alkuruuan halloumit grillaantuvat nopeasti, vaikka välipalamakkaroiden kypsentymisen aikana. Vesimeloni on suolaisen halloumijuuston hyvä kaveri, mutta janoa voi sammutella myös raikkaalla vehnäoluella.

Huoltoasemien klassikkoherkku, vanha kunnon leike, päivittyy 2010-luvulle, kun sen paneroi korppujauhojen sijaan murusiksi raastetulla kukkakaalilla. Dieettiruokaa eivät nämäkään schitzelit kyllä ole, sillä ne saavat lisämakua mantelirouheesta ja tietty reilulla kädellä annostelluista voinokareista. Lisukkeeksi kaipaa vain vihreää salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki kesän varalle: Valmis vaniljajäätelö muuttuu hetkessä pehmikseksi, kun siihen lisää paksua maustamatonta jogurttia ja sitruunatahnaa. Tässä ohjeessa pehmis syödään mustikkahillokkeen kanssa, mutta mikään ei estä lisäämästä sekaan vaikkapa kinuskikastiketta. Aikuiset voivat heilauttaa pehmisannoksensa päällä ehkä kermalikööripulloakin.

Reseptit ja valmistusohjeet

Halloumijuusto-melonisalaatti grillissä

Kukkakaalikuorrutetut schnitzelit

Mustikka-sitruunapehmis

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla