Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen.</span>
Kuva: Reetta Pasanen.

Varhaisperunat ja mökkirannan katiskasaalis saavat pintaansa savua ja aasialaisia mausteita.

 

Kokeile varhaisperunoiden savustusta. Se onnistu savustuspöntössä tai mikä ettei savustuspussissa uunissa. Hieman nokinen pinta ja wasabilla terästetty kylmäsavulohitahna  ovat verraton yhdistelmä, jolla yllätät varmasti kesävieraasi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Katiskasaaliina muhkea lahna! Mitä ihmettä siitä tekisi? Tässä helppo uunikala, jonka maustekastike valelee lahnasta salonkikelpoisen. Vaalea kala imaisee makua inkivääristä, limestä ja chilistä. Tarjoa mehevän lahnan kaverina korianterilla ryyditettyä vihersalaattia.

 

 

Täällä toimituksessa uskotaan, että lomasäät alkavat kohta lämmetä. Helppo jälkkäri helteiseen hetkeen on vaniljajäätelö, johon on silputtu reilusti lipstikkaa. Sen kaverina mansikka-rosmariinikastike toimii upeasti. Jäätelön joukkoon voi silputa muitakin yrttejä. Kokeile esimerkiksi thaibasilikaa.

 

Reseptit ja valmistusohjeet

Savustettuja varhaisperunoita ja kylmäsavulohi-wasabikastiketta

Aasialainen uunilahna

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla