Pihvi on yhtä brasilialainen kuin Pelé. Kuva: Sami Repo.
Pihvi on yhtä brasilialainen kuin Pelé. Kuva: Sami Repo.

Jalkapallon MM-kisojen kunniaksi Soppa365:n viikonloppumenussa on brasilialaisia vaikutteita: eksoottisia hedelmiä ja mehevää pihviä. Hyvän aterian jälkeen vatsakin saa olla pyöreä kuin jalkapallo.

Brasilialaishenkinen ateria käynnistyy avokado-rapu-cevichellä, jonka makumaailma lähentelee katkaravuilla maustettua guacamolea. Jalkapallomenuun ehdottomasti kuuluvaa potkua ceviche saa chilistä ja limettimehusta. Seurana maistuu raikas vehnäolut.

Sitten asiaan, joka on tietenkin pihvi. Härkä on brasilialainen käsite siinä missä mestaripalloilija Pelékin, joten se ansaitsee ilman muuta paikkansa Sopan jalkapallomenussa. Michelin-kokki Jouni Toivasen ohjeella pihvistä tulee täydellinen. Kermainen kastike viimeistellään konjakilla.

Tuhdihkon alkuruuan ja mehevän pihvin jälkeen maistuu kepeämpi jälkiruoka, tai oikeastaan hedelmäinen drinkki, jota voi löyhästi katsoen pitää jopa palautusjuomana. Jos haluat pelata brassiteemalla loppuun asti, korvaa juoman rommi Cachaça-ruokosokeriviinalla. Potti kotiin!

Reseptit ja valmistusohjeet

Avocado-rapu-ceviche

Täydellinen pihvi

Hedelmärommi

Hyvää ruokahalua!

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!