Pihvi on yhtä brasilialainen kuin Pelé. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Pihvi on yhtä brasilialainen kuin Pelé. Kuva: Sami Repo.

Jalkapallon MM-kisojen kunniaksi Soppa365:n viikonloppumenussa on brasilialaisia vaikutteita: eksoottisia hedelmiä ja mehevää pihviä. Hyvän aterian jälkeen vatsakin saa olla pyöreä kuin jalkapallo.

Brasilialaishenkinen ateria käynnistyy avokado-rapu-cevichellä, jonka makumaailma lähentelee katkaravuilla maustettua guacamolea. Jalkapallomenuun ehdottomasti kuuluvaa potkua ceviche saa chilistä ja limettimehusta. Seurana maistuu raikas vehnäolut.

Sitten asiaan, joka on tietenkin pihvi. Härkä on brasilialainen käsite siinä missä mestaripalloilija Pelékin, joten se ansaitsee ilman muuta paikkansa Sopan jalkapallomenussa. Michelin-kokki Jouni Toivasen ohjeella pihvistä tulee täydellinen. Kermainen kastike viimeistellään konjakilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuhdihkon alkuruuan ja mehevän pihvin jälkeen maistuu kepeämpi jälkiruoka, tai oikeastaan hedelmäinen drinkki, jota voi löyhästi katsoen pitää jopa palautusjuomana. Jos haluat pelata brassiteemalla loppuun asti, korvaa juoman rommi Cachaça-ruokosokeriviinalla. Potti kotiin!

Reseptit ja valmistusohjeet

Avocado-rapu-ceviche

Täydellinen pihvi

Hedelmärommi

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla