Kuva iStock
Kuva iStock

Jos kokkaat kasvisruokia, lue nämä! Viisi vegeruuista innostunutta kokkaajaa kertoo, mitkä ovat parhaat vegeopukset juuri nyt.

Maku edellä

”Ykkösenä tulee tietysti Alex Niemisen Vege!. Kattava teos on tehty maku edellä ja kun siitä kokkaa, ei voi sanoa kasvisruuan olevan pahaa. Reseptit ovat äärimmäisen herkullisia ja kuvat inspiroivia. Kolmas syy on se, että vaikka kuvat ovat fiinejä ja resepteillä on välimerelliset nimet, raaka-aineet löytyvät tavallisistakin ruokakaupoista. Osallistuin uusimman painoksen päivittämiseen luokittelemalla sen reseptit sesongeittain.”

Suosittelija:

SAMULI KARJULA
Satokausikalenterin perustaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Samulin hittireseptin karjulanpaistin ohjeen löydät täältä. (P.S. Karjulanpaisti on liharuoka, mutta se sisältää paljon juureksia.)

 

Räjäyttää tajunnan

”Tämä on helppo valinta: Alain Passardin The art of cooking with vegetables. Kirja on 'mind blower' – ilman kuviakin se inspiroi hahmottamaan vihannesten luonteen uudella tavalla. Kirjasta löytyy myös yksinkertaisia ohjeita, joissa näkyy ja maistuu maestron elämänmittainen ura huippuravintoloitsijana.”

Suosittelija:

SAMI TALLBERG
Kokki ja keittokirjailija

 

 

 

 

Ei piiperöille

”Hyllyssä on satoja keittokirjoja, mutta huomasin yllätyksekseni, että en omista juurikaan kasviskeittokirjoja. Suosikkini on Celine Steenin ja Joni Marie Newmanin Vegaanikeittiön käsikirja, jonka olen saanut mieheltäni. Käsikirjana se on kätevä ja käytännöllinen. Siitä esimerkiksi selviää, mitä aineksia korvataan milläkin vegaaniruokavaliossa. Suosittelen kirjaa etenkin ruokaharrastajalle, joka miettii, miten leivotaan vegaanisesti tai mitä veganismi on. Kirjassa on aika paljon tuhteja kasvisruokia, eli tämä ei ole mikään viherpiiperökirja.”

Suosittelija:

ANU BRASK

ruokatoimittaja ja Soppa365-tv:n kokki

Yksi Anun hittiresepteistä Soppa365-tv:ssä on syksyn lohturuoka, vegaaninen paimenenpiiras.

 

Uusia raaka-aineyhdistelmiä

"Tällä hetkellä eniten käytössä on Heidi Swansonin Super natural every day. Ihastuin siihen ensin tahnareseptien takia. Sitten huomasin, että otteessa on jotakin rauhallista ja yksinkertaista. Resepteissä on ’epäsuomalaisia’ raaka-aineiden yhdistelmiä, jotka innostavat kokkaamaan: sienitacoja, jogurttimuffineita, sheivattua fenkolisalaattia ja valkopaputahnaa. Resepteissä käytetään paljon minulle tärkeitä makuja, kuten sitruunaa, jogurttia, fetaa ja yrttejä.”

Suosittelija:

HANNA JENSEN

toimittaja

Täältä löydät Hannan ohjeen turkkilaiseen feta-calzoneen eli gözlemeen.

 

Kulhoruokia kotikeittiöön

Anna Jonesin A modern way to eat. Kirjailija on toiminut muun muassa Jamie Oliverin ruokastylistinä. Minulla on valtava keittokirjojen kokoelma ja tämä kirja on ollut silmiä avaava. Olen törmännyt uudentyyppisiin ruoka-annoksiin kirjan kautta. Kirjassa on myös oma visuaalinen kielensä. Usein keittokirjoissa on se ongelma, että niissä on yksi hyvä resepti. Tässä kirjassa on paljon reseptejä, joita on tullut otettua arkiohjelmistoon. Esimerkiksi olen innostunut kirjan avulla tekemään erilaisia kulhoruokia.”

Suosittelija:

ALEX NIEMINEN

toimitusjohtaja ja keittokirjailija

Alexin pika-rasamin ohje löytyy täältä.

 

 

Artikkeli on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla