Lammasmerguez lämmittää muttei polta.
Lammasmerguez lämmittää muttei polta.

Vuoden paras makkara lämmittää mausteisuudellaan muttei pääse polttamaan suuta.

Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerguez on vuoden paras makkara. Valinnan teki Akateeminen Kiuas-Seura r.y., joka on testannut makkaroita jo yli 20 vuoden ajan.

Maaliskuussa 2014 lanseerattu Lammasmerguez on maustettu muun muassa harissalla, joten sen suutuntuma on mausteinen muttei tulinen. Karitsanlihasta valmistettu makkara on laktoositon, gluteeniton, soijaton ja kamaraton. Lammasmergueziin ei ole lisätty myöskään natriumglutamaattia.

Helsingin Makkaratehdas on voittanut Akateemisen Kiuas-Seuran tunnustuksia aiemminkin. Seura valitsi Rööperin Chiligrillin vuoden makkaraksi 2012.

Soppa365 suosittelee kokeilemaan Lammasmerguezia esimerkiksi makkara-kasvisgratiinissa. Sekä tietenkin saunamakkarana.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!