Lammasmerguez lämmittää muttei polta.
Lammasmerguez lämmittää muttei polta.

Vuoden paras makkara lämmittää mausteisuudellaan muttei pääse polttamaan suuta.

Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerguez on vuoden paras makkara. Valinnan teki Akateeminen Kiuas-Seura r.y., joka on testannut makkaroita jo yli 20 vuoden ajan.

Maaliskuussa 2014 lanseerattu Lammasmerguez on maustettu muun muassa harissalla, joten sen suutuntuma on mausteinen muttei tulinen. Karitsanlihasta valmistettu makkara on laktoositon, gluteeniton, soijaton ja kamaraton. Lammasmergueziin ei ole lisätty myöskään natriumglutamaattia.

Helsingin Makkaratehdas on voittanut Akateemisen Kiuas-Seuran tunnustuksia aiemminkin. Seura valitsi Rööperin Chiligrillin vuoden makkaraksi 2012.

Soppa365 suosittelee kokeilemaan Lammasmerguezia esimerkiksi makkara-kasvisgratiinissa. Sekä tietenkin saunamakkarana.

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!