Lammasmerguez lämmittää muttei polta.
Lammasmerguez lämmittää muttei polta.

Vuoden paras makkara lämmittää mausteisuudellaan muttei pääse polttamaan suuta.

Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerguez on vuoden paras makkara. Valinnan teki Akateeminen Kiuas-Seura r.y., joka on testannut makkaroita jo yli 20 vuoden ajan.

Maaliskuussa 2014 lanseerattu Lammasmerguez on maustettu muun muassa harissalla, joten sen suutuntuma on mausteinen muttei tulinen. Karitsanlihasta valmistettu makkara on laktoositon, gluteeniton, soijaton ja kamaraton. Lammasmergueziin ei ole lisätty myöskään natriumglutamaattia.

Helsingin Makkaratehdas on voittanut Akateemisen Kiuas-Seuran tunnustuksia aiemminkin. Seura valitsi Rööperin Chiligrillin vuoden makkaraksi 2012.

Soppa365 suosittelee kokeilemaan Lammasmerguezia esimerkiksi makkara-kasvisgratiinissa. Sekä tietenkin saunamakkarana.