Soppa365:n etikkapihlajanmarjat ovat syksyn 2014 hittisäilyke. Kuva: Teemu Leminen.
Soppa365:n etikkapihlajanmarjat ovat syksyn 2014 hittisäilyke. Kuva: Teemu Leminen.

Tänä vuonna katu-uskottava kokki hakee hapanta makumaailmaa. Siksi pikkelöinti päätyi Glorian Ruoka & Viinin vuoden parhaat -listauksessa vuoden keittiösanaksi.

Mitä katu-uskottavampi kokki, sitä varmempaa on, että hän säilöö jotain. Tarkalleen sanottuna pikkelöi.

Mummonkurkut ovat jo valtavirtaa. Sen sijaan pikapikkelöity fenkoli, selleri, parsa, viiriäisenmunat, retikka, pähkinät, miniporkkanat, sienet, kuusenkerkät tai marjat innostavat kokkeja meillä kuin maailmallakin.

Voi olla, että purkkien sijaan käytössä on vakuumi, mutta yhtä kaikki, pikkelöijät hakevat hapokasta ja hapanta makua.

Aloita pikkelöinti syksyn hittisäilykkeellä, Pohjolan kapriksilla!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.