Markku Niemi työskentelee ravintola Murussa. Kuva: <span class="photographer">Tuukka Koski.</span>
Markku Niemi työskentelee ravintola Murussa. Kuva: Tuukka Koski.

Vuoden sommelier Markku Niemi kehottaa ravintola-asiakkaita kyselemään viineistä rohkeasti.

Kysy pois

"Välillä huomaan, että asiakas ei kehtaa kysyä jotain viinissä askarruttavaa asiaa. Kysymätön kysymys on ainut tyhmä kysymys. Jos et oikein tiedä, mitä olet tilaamassa, kysy pois. Samalla henkilökunta pääsee näyttämään osaamistaan."

Riko kaavaa

"Yhä ajatellaan, että lihalle pitää olla punaviiniä ja kalalle valkoista. Hyviä yhdistelmiä löytyy toisinkin päin. Tomaattipohjaisen bouillabaisse-kalakeiton kanssa kevyt spätburgunder-punaviini toimii jopa paremmin."

Vaihda, jos et pidä

"Kun meidän ravintolassa tarjoilija kaataa viinitilkan lasiin maistettavaksi, asiakkaan on tarkoitus kertoa, pitääkö viinistä vai ei, ei onko viini kunnossa. Me maistamme laseittain myytävät viinit etukäteen. Kerro siis, jos juot mieluummin toisenlaista viiniä."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tällainen asiakas ilahduttaa vuoden sommelieria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla