Tänä vuonna Earth Hour vietetään hyvässä seurassa ruuasta nauttien. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF Suomi.
Tänä vuonna Earth Hour vietetään hyvässä seurassa ruuasta nauttien. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF Suomi.

Maaliskuun viimeisenä lauantai-iltana on aika sammuttaa ylimääräiset valot ja sosiaalinen media ja nauttia ympäristöystävällisestä ruuasta hyvässä seurassa kynttilän valossa. WWF:n Earth Hour on tänä vuonna maailman suurin kynttiläillallinen.

Maailman suurin ilmastotapahtuma WWF:n Earth Hour tulee taas. Tänä vuonna Earth Hourin aikana vietetään maailman suurinta kynttiläillallista hyvästä seurasta ja ekologisista eväistä nauttien.

On alkukeväinen lauantai, illallinen on katettu ja Korhosen perhe on kerääntynyt pöydän ääreen. Lapset pelaavat iPadeillaan, teini viestittelee kavereilleen Whatsappissa ja isä selaa kännykästään uutisia Helsingin Sanomien mobiilisovelluksella. Äiti nostaa lihapullat pöytään ja päivittää Facebookin: ”Ihanaa, että koko perhe on kerrankin yhdessä!”

Kuulostaako tutulta?

Maaliskuun viimeisenä lauantai-iltana on aika sammuttaa ylimääräiset valot ja sosiaalinen media ja nauttia ympäristöystävällisestä ruuasta hyvässä seurassa kynttilän valossa. WWF:n Earth Hour on tänä vuonna maailman suurin kynttiläillallinen, jonka aikana on oiva tilaisuus antaa aikaa läheisille sekä hengähdystauko itselle ja maapallolle. Sammuttamalla valonsa 28.3. kello 20.30–21.30 ihmiset ympäri maailmaa osoittavat päättäjille huolensa ilmaston puolesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruoan tuotantoon ja kulutukseen liittyvät ympäristövaikutukset ovat moninaisia ja ilmaston kannalta parempi vaihtoehto ei ehkä olekaan parempi vesivarojen kulutuksen kannalta. Tärkeimpiä ovat kuitenkin yksinkertaiset arjen valinnat:

  1. Korvaa osa lihasta kasviksilla ja kestävästi kalastetulla kalalla.
  2. Älä heitä ruokaa roskiin.
  3. Suosi sertifioituja elintarvikkeita ja luomua.

Ekologisuus ei tarkoita lempiasioista luopumista, ja ympäristönsuojelu voi olla hauskaa yhdessä tekemistä. Ruoka maistuu entistä paremmalta, kun se tekee hyvää sekä ihmiselle että ympäristölle.

WWF kutsuu kaikki ihmiset ja yhteisöt mukaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan lauantaina 28. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Sammuta valot, kutsu kaverit, sulje some ja sytytä kynttilät.

Rakennetaan yhdessä maailman suurin kynttiläillallinen! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa earthhour.fi.

[youtube id="XXCL8VTkM-Q"]

Earth Hour sai alkunsa vuonna 2007 Australian Sydneyssä, jossa siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2014 mukana oli jo yli kaksi miljardia ihmistä 162 maassa, 7000 kaupunkia sekä lukematon määrä yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia. Suomessa Earth Hour järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Tutustu täällä ilmastoystävällisiin Earth Hour -resepteihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla