
Pelkkää mangoa vai vadelmia ja sokeria? Kotitekoisten remmikarkkien raaka-ainelista ei ole pitkä!
Ajatus kotitekoisista karkkiremmeistä on ihana. Karkkihyllyn suosikin kotiversiossa ei pihtailla maussa vaan raaka-aineiden määrässä.
Kaikkein simppeleimmillään remmit valmistuvat vain marjoista tai hedelmästä. Parhaat remmit syntyvät makeista hedelmistä kuten mangosta. Vesimeloni ei sovi tarkoitukseen, mutta esimerkiksi luumu, mansikat ja vadelmat ovat hyviä remmitettäviä.
Yhden raaka-aineen mangoremmejä makeampi versio ovat vadelmaremmit, joihin tulee vadelman lisäksi sokeria. Niillä on helppo kuitata lisäainekammoisen karkkipäivä.
Remmien valmistusmetodi on todella yksinkertainen: Hedelmä tai marjat soseutetaan sauvasekoittimessa tai blenderillä. Sose levitetään ohueksi levyksi pellille ja kuivataan matalassa lämmössä uunissa. Lopuksi kuivunut levy leikataan keittiösaksilla nauhoiksi.
Remmien teossa on kuitenkin pari kikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen.
- Älä käytä leivinpaperia. Parhaiten toimii silikoninen uunialusta tai pellin voi vuorata elintarvikekelmulla.
- Malta myös pitää lämpötila matalana. Vaikka prosessi on hidas, älä nosta lämpötilaa vaan anna levyn kuivua kaikessa rauhassa. Silloin rakenteesta tulee ihanan sitkeä.