Mehevät ja hyvin maustetut karitsankareet syntyvät helposti muutaman vinkin ja makuyhdistelmän avulla. Sitruunainen marinadi ja dukkah-mausteseos ovat täydellinen pari karitsalle, joka tarjoillaan raikkaan yrtti-bulgursalaatin ja täyteläisen punaviinin kanssa. Katso helpot ohjeet ja viinisuositus!

Karitsan ja lampaan kyljykset ovat mureaa ulkofileetä, joka on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Karitsankare paistetaan kokonaisena ja leikataan kypsänä siivuiksi luiden välistä. Liha kannattaa maustaa jo ennen paistamista marinadissa ja herkullisuuden viimeistelee rapea kuorrutus.

Sitruuna, valkosipuli ja rosmariini ovat takuuvarma yhdistelmä karitsan maustamiseen. Sujauta kylkirivi pussiin marinadin kanssa ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Nosta liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista, ja pyyhkäise marinadi pois lihan pinnasta. Paista kare pannulla tai grillissä kunnes lihan sisälämpötila on 52–55 astetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeistele paistettu karitsankare mausteisella kuorrutuksella. Trendikäs mausteseos, dukkah sopii karitsan kanssa loistavasti. Sitä löytyy kaupoista valmiina, mutta sen valmistaa helposti myös itse. Rouhea mausteseos tarttuu paistetun karitsan pintaan hunajasinapin avulla. Dukkah-mausteseosta voi tehdä kerralla enemmän - se säilyy hyvin huoneenlämmössä, ilmatiiviissä astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kata pöytään karitsan kanssa vihreän raikas bulgursalaatti. Sekoita salaattiin reilusti yrttejä ja yhdistele vapaasti erilaisia kasviksia oman maun mukaan.

Dukkah-kuorrutettu lampaankare - katso resepti!

Viinisuositus

Viiniksi karitsan kanssa kannattaa valita sopivan tuhti ja tumman aromikas punaviini. Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa lampaan ja grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja yrttisen mausteinen viini toimii hyvin vahvojen ja mausteistenkin makujen kanssa. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä.

Barossan menestystarina

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä, ja legenda jo elinaikanaan. Peter Lehmannin ansiosta Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa, kun viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat valkoviinejä.

Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostamaan rypäleitä ja valmistamaan viiniä, pelastaen Barossan viininviljelijät. Pelastusoperaatio muuttui vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen.

Peter Lehmann onkin ollut mies Barossa Shirazin menestyksen takana. Peter Lehmann valittiin elinaikanaan kaksi kertaa IWSC parhaaksi viinintekijäksi ja kolme kertaa Australian parhaaksi viinitaloksi.

Peter Lehmann Portrait Shiraz on rouhea ja robusti viini, malliesimerkki viinistä, joka laittoi Barossan viinimaailman kartalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla