Tuunaa tuttu simaohje tuoreella inkiväärillä. Jo muutama lastu antaa vappujuomaan mahtavan maun.

Vappusiman aika on nyt! Perinteisen siman pohjaksi kiehautetaan vesi, johon liuotetaan sokeri ja lisätään sitruunaa. Jos haluat, että simassa maistuu kunnolla sitruuna, viipaloi hyvin pestyt hedelmät sokeriliemeen kuorineen päivineen. Jos taas vieno aromi riittää, lisää joukkoon vain mehu. Parasta on valita kaupasta luomusitruunoita, niin juomaan ei kulkeudu turhia torjunta-aineita. Varsinkin jos käyttää hedelmät kokonaan.

Kun sokeri-sitruunaliemi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisätään pieni nokare hiivaa. Määrän kanssa kannattaa olla tarkkana, niin ei tarvitse pelätä käymisen aikana poksahtavia pulloja. Yön yli huoneenlämmössä tekeytynyt sima on valmista siivilöitäväksi ja pullotettavaksi.

Paras sima valmistuu hitaasti jääkaapissa. Juoma on valmista pullotuksen jälkeen noin viikossa. Valmiin siman tunnistaa siitä, että pullon pohjalle ripotellut rusinat pompsahtavat pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Perussiman voi höystää helposti uudenmakuiseksi. Tänä vuonna vappujuoma saa maistua reilusti inkivääriltä. Kuori ja leikkaa pala tuoretta, kuorittua inkivääriä ohuiksi lastuiksi, kumoa ne kiehumaan veden joukkoon ja jatka perusohjeen mukaan. Jos haluat, voit vaihtaa osan sitruunoista limettiin, jonka maku toimii täydellisesti inkiväärin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Inkiväärifriikki sujauttaa muutaman lastun myös simapullon pohjalle, jolloin vahva maku on taattu. Pientä puuhaa tosin aiheuttaa lastujen onkiminen tyhjästä pullosta, mutta mitäpä sitä ei ihminen tekisi hyvän vappujuoman eteen?

 

PS Jos kaipaat vielä villimpää simaa, kokeile maustaa juoma lehtisellerin lehdillä tai rosmariinilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla