
Suomalaisten suosikkimarja on metsien kultaa. Tämän sadon ensimmäiset marjat ovat jo ilmestyneet toreille.
Mustikka, tuo varjoisten metsäkankaiden syvän sininen marja. Se on täynnä vitamiineja, kuitua ja muita terveyttä edistäviä ainesosia. Mustikkametsään kannattaa suunnata jo nyt, sillä sato on alkanut kypsyä.
Mustikka sopii leivontaan, juomiin sekä salaatteihin ja jopa lohen graavaamiseen. Ensimmäiset pienet mustikkasaaliit päätyvät ehkä jogurttiin, puuron päälle tai mustikkamaitoon, mutta kesän ensimmäinen mustikkapiirakka on odotuksen arvoinen herkku.
Kuningatarpulla
Osa marjoista sujahtaa suuhun, lopuista voi tehdä vaikka mehevän lettipullan.
Mustikkamannavaahto
Mannapuuron juhlaversiossa on mustikkasosetta ja kuohkeaa vaniljavaahtoa. Voit surauttaa mannavaahdon joukkoon myös tuoreita vadelmia.
Mustikkakiisseli ja mascarponekerma
Tämä kiisseli nautitaan mascarponekerman kanssa. Lisää pinnalle reilusti mustikoita ja ala lusikoida! Sitruuna ja rosmariini nostavat peruskiisselin uuteen ulottuvuuteen.
Mustikka-fetasalaatti
Mustikat sopivat loistavasti myös salaatteihin. Tässä kesäisen salaatin parhaassa kastikkeessa yllättää kirpsakka vadelma.
Mustikkajuustokakku
Tämän muhkean juustokakun juju on sitruunaisessa mustikkasoseessa. Kippaa kuorrutteen päälle vielä kunnon keko marjoja ja lopputulos on täydellinen.