Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Jouni Kuru, Pasi Leino
Yksi Juhani Koskisen suosikkipaikoista on kasvisravintola Hügge.
Yksi Juhani Koskisen suosikkipaikoista on kasvisravintola Hügge.

Makuja maailmalta, fine diningia, Suomen parhaat kanansiivet... Juhani Koskisen mielestä Turkuun kannattaa ehdottomasti tulla ruokamatkalle.

Kuka? Juhani Koskinen on turkulaisen Viestintäliiga-yrityksen perustajia ja osakas. Hän on tuttu Ylen Sohvaperunat-sarjasta, jossa hän oli mukana vuosina 2015–2018.

Parasta Turussa? "Aurajokirannasta nautiskelu, varsinkin kesällä. Jokirannan molemmin puolin on monta tutustumisen arvoista ravintolaa ja kahvilaa. Myös ravintola-laivoilla kannattaa käydä."

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Olen asunut Turussa koko ikäni, 33 vuotta. Turku on ruokakaupunkina monipuolinen ja rikas, ja se kehittyy koko ajan. Muutaman viime vuoden aikana tänne on avattu paljon hyviä ravintoloita, mikä on asukkaan ja asiakkaan näkökulmasta hieno juttu. Turussa on tarjolla monipuolisesti eri maiden ruokakulttuureja, ja myös fine dining -paikkoja on tullut lisää. Olen siitä hyvilläni, sillä nautin maistelumenun tyyppisistä kokonaisuuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syön ulkona usean kerran kuukaudessa, useimmiten ystävieni kanssa. Ravintolaillallinen on minulle mieluinen aktiviteetti myös deiteillä. Suosikkeihini kuuluu sekä perinteikkäitä ravintoloita että tulokkaita. Yksi paikoista, jonne tykkään mennä syömään, on Turun kauppahalli. Sieltä löytyy paljon vaihtoehtoja.

Aasialainen ruoka on erityisen lähellä sydäntäni. Jos jotain kaipaisin Turkuun lisää, niin ehkä helsinkiläisten Gaijinin ja Farangin tyylisiä aasialaisia ravintoloita. Yksi lempiravintoloistani, Karu, on kyllä aika lähellä niitä.” 


SPESIAALI KOKEMUS

”Fine dining -ravintola Kaskiksessa syöminen on orgastinen kokemus. Olen käynyt maailmalla hienoissa ravintoloissa, mutta Kaskis on kokemuksena ainutlaatuinen. Työntekijät, mukavan intiimi miljöö, sisustus ja astiat toimivat. Tärkein on tietysti ruoka, joka on aina ihan viimeisen päälle. Menu on vaihtuva, mutta onneksi ravintolan klassikkoannos, kalaympyrä, löytyy aina jossain muodossa listalta. Se on kalaruuan ystävänä suosikkini. Jälkiruuista mieleeni on jäänyt erityisesti jäätelö, jossa oli tilliä ja piimää.” 

Kaskenkatu 6a, kaskis.fi.

 

JAPANILAISEN YSTÄVILLE

”Japanilaisravintola Karu tekee vaikutuksen joka kerta. Pidän hyvin paljon japanilaisesta ja aasialaisesta ruuasta. Karussa on tosi hyvät sushit, mutta en yleensä syö ravintolassa niitä, sillä listalta löytyy paljon muutakin, esimerkiksi herkulliset edamamet ja teriyakiribsit. Kun niiden kanssa maistelee vielä vähän sakea, niin siitä minä tykkään.” 

Aurakatu 3, ravintolakaru.fi.

 

KEKSELIÄSTÄ KASVISRUOKAA

”Syön vain vähän lihaa. On hienoa huomata, että vaikka moni ajattelee, että kasviksia voi käyttää vain tietyllä tavalla, todellisuudessa niistä saa ihan ihmeellisiä juttuja aikaiseksi. Olimme syömässä vähän aikaa sitten isolla kaveriporukalla kasvisravintola Hüggessa, joka avattiin jokirantaan viime vuoden puolella. Silloin menussa tekivät vaikutuksen avokadoceviche sekä grillattu myskikurpitsa massamancurrylla.” 

Linnankatu 3, hugge.fi.

 

HYVIÄ ERIKOISOLUITA

”Arvo on kortteliravintola, joka avattiin viime vuonna Port Arthurin eli Portsan kaupunginosan sydämeen. Asun niin lähellä Arvoa, että kotioveltani on sinne matkaa vain 50 metriä. Ravintolaan voi mennä kahville työpäivän jälkeen tai viikonloppuna istuskelemaan erikoisoluelle, viskille tai cocktailille. Arvo on tyylikäs mutta rento paikka, kuin arvokas olohuone.” 

Puutarhakatu 34, arvoravintola.fi.

 

KIVEN SISÄSSÄ

”Kakolanruusussa parasta on miljöö, eli Kakolan vanha vankila. On ainutlaatuista astella sisään ravintolaan ja miettiä, mitä kaikkea sen seinät ovat nähneet. Ravintolalla on samat omistajat kuin Kaskiksella, mutta paikat eroavat toisistaan niin miljööltään kuin konseptiltaan. Kakolanruusun vaihtuva menu pitää sisällään paljon porukalla jaettavia herkkuja. Ravintolan avotulella grillatut kalaruuat ansaitsevat erityismaininnan.” 

Graniittilinnankatu 2, kakolanruusu.fi.

 

VOITTAJASIIVET

”Olavin Krouvin kanansiivet ovat mielestäni parhaat, eivät pelkästään Turussa, vaan ihan koko maassa. Monesti puhutaan, että Tampere on siipipääkaupunki tai että parhaat siivet löytyvät joistakin tietyistä helsinkiläisistä ravintoloista. Olen käynyt niissä kaikissa, mutta ei ole Olavin Krouvin wingsien voittanutta. En tiedä niiden salaisuutta, ne vain maistuvat parhaalta.” 

Hämeenkatu 30, olavinkrouvi.com.

 

PIHVINNÄLKÄÄN

”Martin kaupunginosassa sijaitseva Pippurimylly on nostalgiasyistä yksi suosikkiravintoloistani. Kun olin lapsi ja kävimme perheen kanssa syömässä, menimme aina Pippurimyllyyn. Vanhempani asuvat yhä ravintolan vieressä. Kun nykyisin menen Pippurimyllyyn, lapsuus ja nuoruus nousevat mieleen. Vaikka en juurikaan enää syö lihaa, niin mainittakoon, että ravintolan pippuripihvi on kaupungin paras pihvi.” 

Stålarminkatu 2, pippurimylly.fi.

 

YLIVOIMAISET SUSHIT

”Kado Sushi on Turun ensimmäinen sushiravintola. Se on ollut 2000-luvun alusta asti Turun kauppahallissa. Ravintola on hyvin pieni ja intiimi, ja vanha kauppahalli muutenkin paikkana ihan erityinen. Kado Sushista löytyvät kaupungin ylivoimaisesti parhaat sushit. Jos haluan käydä vähän paremmalla lounaalla, menen Kado Sushiin.” 

Turun kauppahalli, kadosushi.fi.

 

KANTAPAIKKA

”Kurkkusour-cocktailistaan tunnettu Bar4 on minulle kuin toinen olohuone. Olen käynyt siellä paikan avaamisesta saakka, eli melkein kymmenen vuotta. Jos lähden yöelämään, vietän yleensä aikaa siellä, kun en tuolla diskoissa enää kauheasti viihdy. Bar4:n omistajat ovat ystäviäni, joten voin mennä sinne yksinäänkin istumaan, ja silti löytyy kavereita, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia.” 

Kristiinankatu 4, bar4.fi.

 

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla