TUULIHATUT (suolaiset noin 30 kpl)
Ainekset
Työvaiheet
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jäähdytä.
Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.Nosta taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana. Tuulihatut lässähtävät herkästi, jos uuninluukun avaa. Jäähdytä.
Valmista täyte. Sekoita kermaviilin sekaan ketsuppi. Notkista tuorejuusto lusikalla sekoita se kermaviili-ketsupin sekaan. Lisää seokseen kinkusuikaleet ja sekoita taas.
Leikkaa tuulihatuista hattuosa pois. Lusikoi täyte sisään ja ripottele pinnalle sinihome juustomurusia (tai mozzarella juustoraastetta) ja nosta hatut takaisin tuulihattujen päälle. Tarjoa tunnin sisällä täyttämisestä.
Samalla reseptillä voit tehdä myöskin makeita tuulihattuja ja laittaa täytteeksi: kermavaahtoa, suklaarouhetta, hilloja, marjoja jne...