Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 586 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.

Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.

Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½t
Vaikeustaso
Helppo

Lyonin kana

Ainekset

800
g
broilerinkoipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
+ 2 rkl voita
dl
punaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
(200 g) ranskankermaa
½
ruukkua
rakuunaa
Viimeistelyyn
½
ruukkua
rakunaa

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin 20 minuutiksi.
  2. Siirrä koivet hetkeksi syrjään ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta uuniin noin 35 minuutiksi.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kommentit (14)

Vierailija

Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?

Vierailija

Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.

Vierailija

Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).

Saarat

Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.

Makuja on jo

Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.

Hermes

Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.

Janesky

Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?

Vierailija

Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......

Vierailija

Taivaallista!❤

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

vastauksia kysymyksiin:

Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.

Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!

Vierailija

Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?

Aisol

Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.

Tyhmäkö?

Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.

Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Paholaisen leivonnainen on suolainen piirakka, joka valmistuu valmiista pakastepiirakkapohjasta ja broilerista. Tämä on syntisen hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti + hillon jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Paholaisen piirakka

Ainekset

1
(noin 400g)
pyöreä pakastepiirakkataikina
TÄYTE
300
g
broilerinsuikaleita
2
tl
öljyä
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa thai chilikastiketta
PÄÄLLE
150
g
vuohenjuustoa
MUNAKERMA
1 1/2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
MAAILMAN HELPOIN PAHOLAISENHILLO
1
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
hillosokeria
2
mietoa chiliä

Työvaiheet

  1. Tee ensin hillo. Laita tomaa ttimurska ja hillosokeri kattilaan. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua poristen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
  2. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta pippurilla, soijakastikkeella ja makealla thaichilikastikkeella. Levitä täyte piirakkapohjalle.
  4. Sekoita munakerman ainekset ja kaada päälle. Leikkaa vuohenjuustosta ohuita kiekkoja piirakan päälle. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Tarjoa paholaisenhillon kanssa.

Kommentit (0)