Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 2367 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.

Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.

Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½t
Vaikeustaso
Helppo

Lyonin kana

Ainekset

800
g
broilerinkoipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
+ 2 rkl voita
dl
punaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
(200 g) ranskankermaa
½
ruukkua
rakuunaa
Viimeistelyyn
½
ruukkua
rakunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  2. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kommentit (59)

Vierailija

Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?

Vierailija

Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.

Vierailija

Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).

Saarat

Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.

Makuja on jo

Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.

Hermes

Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.

Janesky

Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?

Vierailija

Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......

Vierailija

Taivaallista!❤

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

vastauksia kysymyksiin:

Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.

Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!

Vierailija

Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?

Aisol

Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.

Tyhmäkö?

Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.

Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi? 

Vierailija

Kyllä on monimutkainen ja aikaa vievä?

Näytä kaikki kommentit (59)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen piccata-kastike saa makunsa kapriksista. Se sopii hyvin kanalle sekä myös täyteläisen makuisten parmesaaniperunoiden kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkananpoikaa piccata

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
1–2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
100
g
voita huoneenlämpöisenä
PICCATA-KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
parmesaaniperunoita (ks. ohje)
200
g
vihreää parsaa tai vihreitä papuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota kananpojat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Hiero kanojen pintaan suolaa, pippuria ja chiliä.

  2. Valmistele parmesaaniperunat (ks. ohje), jos haluat kypsentää ne uunissa yhtä aikaa.

  3. Raasta sitruunankuori ja sekoita se huoneenlämpöisen voin kanssa. Tee kananpoikien nahkaan muutama viilto. Työnnä sitruunavoita nahan alle, lopun voin voit hieroa pintaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittari osu luuhun. Paista kananpoikia 175-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Lusikoi vuokaan valunutta voita kananpoikien päälle paistamisen aikana. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä kananpoikaa koiven tai rintalihan kohdalta cocktailtikulla. Kypsästä lihasta valuva neste on kirkasta.

  4. Hienonna valkosipuli, lehtipersilja ja kaprikset. Yhdistä ne oliiviöljyyn ja sitruunamehuun. Lusikoi kypsien kanojen pintaan.

  5. Keitä parsat tai pavut 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa parmesaaniperunoiden ja parsan tai papujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealaisittain maustetut siivet ovat tahmaisia. Kata pöytään kunnollinen lautasliina sormien pyyhkimistä varten. Iso helposti suljettava pakastepussi on kätevä "astia", jossa marinoida siivet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kanansiivet

Ainekset

1
kg
(luomu)kanansiipiä
1
valkosipulinkynsi
1
dl
ruokosokeria
1
dl
kalakastiketta
2–3
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
limetti

Työvaiheet

  1. Laita kanansiivet isoon suljettavaan pakastuspussiin.

  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan. Lisää sokeri, kalakastike, gochujang ja soija. Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin minuutti tai kunnes sokeri on täysin liuennut. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.

  3. Kaada puolet kastikkeesta siipien joukkoon. Puristele pussia, jotta siivet peittyvät kastikkeeseen. Sulje pussi tiiviisti. Laita siivet jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi tai yön ajaksi.

  4. Kuumenna loput kastikkeesta ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet.

  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valuta marinadi pois ja levitä siivet uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  6. Kumoa siivet kulhoon, kaada päälle kastike ja kääntele se siipien joukkoon. Purista päälle limetin mehua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Supermehevässä herkkuburgerissa pankojauhoilla rapsakoitettu broileri saa seurakseen Italian makuja, kuten aurinkokuivattua tomaattia ja ihana parmesaanimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Italoburgerit

Ainekset

6
broilerin ohutfileetä
4
rkl
pestoa
1
kananmuna
dl
pankojauhoja
paistamiseen noin 1
dl
öljyä
LISÄKSI
125
g
mozzarellaa
12
viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
6
hampurilaissämpylää
½
ruukkua tuoretta basilikaa
PARMESAANIMAJONEESI
25
g
raastettua parmesaania
¾
dl
majoneesia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Tee parmesaanimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sivele broilerin ohutfileet pestolla molemmin puolin. Mittaa lautaselle kanan- muna ja riko sen rakenne, mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta fileet ensin kananmunaan ja sen jälkeen pankojauhoihin.

  2. Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Paista fileitä (erissä) noin 4 minuuttia per puoli, kunnes fileet ovat kypsiä ja kullanruskeita.

  3. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.

  4. Viipaloi mozzarella, valuta aurinkokuivatut tomaatit. Lämmitä sämpylät. Voitele molemmat puolikkaat parmesaani-majoneesilla. Täytä broilerilla, mozzarellalla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikan lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Harissavinegretti tuo koukuttavaa potkua lämpimään kanasalaattiin. Seesaminsiemenillä kuorrutettu feta yhdistää ihanasti rapean pinnan ja sulavan pehmeän sisuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kana-kasvissalaatti, seesamifetaa ja harissavinegretti

Ainekset

300
g
broilerin rinta- tai sisäfileetä
2
(eri väristä) paprikaa
1
kesäkurpitsa
200
g
vihreää parsaa
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Seesamifeta
300
g
fetaa
3
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
100
g
lehtikaalisuikaleita
Harissavinegretti
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
harissaa
1
rkl
hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele broileri, paprikat ja kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.

  2. Napsauta parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa, leikkaa isoiksi suupaloiksi.

  3. Yhdistä öljy, suola ja pippuri ja kääntele aineksiin huolellisesti. Levitä väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Leikkaa feta paloiksi. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko kananmuna toiselle ja laita seesaminsiemenet kolmannelle. Dippaa fetapalat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi seesaminsiemeniin.

  5. Tee kolot kasvisten ja kanan sekaan ja nosta fetapalat pellille. Paahda noin 25 minuuttia.

  6. Tee sillä aikaa harissavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  7. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kääntele ⅓ harissavinegretistä lehtikaalisuikaleiden joukkoon kunnolla käsin möyhentäen.

  8. Jaa maustettu lehtikaali lautasille. Nosta päälle kuumia kasviksia, kanaa ja fetaa. Tarjoa lopun harissavinegretin kanssa.

Kommentit (1)

Andreas Felder

Kamalin resepti mitä olen tältä sivustolta kokeillut. Menee rahat ihan hukkaan jos tätä lähtee tekemään.