Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Klassisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja mehevän juustoinen täyte. Piirakka on ihanimmillaan hetken jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
2
rkl
vettä
Täyte
1
l
kantarelleja
1–2
rkl
tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
150
g
juustoraastetta (esim. gruyère)
2
rkl
voita
3
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi. Raasta parmesaani ja lisää se jauhoseoksen joukkoon. Mittaa joukkoon vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm:n) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjaista piirasvuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina sen päälle. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.
  5. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  6. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit (4)

Cheeselover

Parmesan-raasteen voi aivan hyvin korvata mustaleima Emmental -raasteella.

Piksula

Itse tein eilen vastaavan piirakan, ilman pohjan esipaistoa, hyvää tuli!

RexDurio

Ne sienethän voisi esikypsentää ennen piirakkaan laittamista, silloin niiden kosteus puolittuisi ja tulisi vieläkin makoisampaa. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sienten kypsentämisestä: kohdassa 5 kehotetaan paistamaan sienet ja sipuli pannulla. Kannattaa tosiaan tehdä tämä, jotta enin kosteus haihtuu eikä täytteestä tule vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pinnalla! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.

Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen suppispizza

Ainekset

Pohjataikina
5
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
reilu 1
l
suppilovahveroita
1
rkl
öljyä
½–¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
150
g
juustoraastetta
3–4
oksaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  5. Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  6. Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
  7. Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
  8. Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynsiä
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (3)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

MimmiMämmi
Seuraa 
Liittynyt9.10.2019

Totta! Korjasin virheen reseptiin .

Kiitos :)

-mimmi 

Mimmimämmi

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Nyt on helppoa! Sekoita ainekset yhteen, kohota ja paista. Pesto tuo leipätaikinaan makua sekä tarvittavan öljyn. Muhkea peltileipä sopii keittopäivään ja ruokkii isonkin porukan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 1 t 50 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pesto-peltileipä

Ainekset

8
dl
vettä
1
dl
punaista pestoa
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
rkl
siirappia
1–1½
tl
suolaa
5
dl
neljän viljan hiutaleita
noin 10
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
noin 1
dl
punaista pestoa
1
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita huoneenlämpöinen vesi ja pesto keskenään. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon puurohiutaleet ja vehnäjauhot.
  2. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele se jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Lisää päälle pesto nokareina ja vetäise se veitsellä viiruiksi taikinaan. Ripottele päälle pinjansiemenet. Anna leivän kohota esimerkiksi toisella, ylösalaisin käännetyllä pellillä peitettynä noin tunnin ajan.
  3. Paista kohonnutta leipää 200-asteisen uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Leipä on valmis, kun se tuntuu keveältä: voit kokeeksi nostaa leipää hieman pelliltä tarttumalla leivinpaperin kulmaan.

Vinkki! Vaikka pesto on suolaista, pellin kokoiseen leipään tarvitaan silti myös suolaa. Lisää sitä taikinaan makusi mukaan.

Kommentit (2)

Leipuripulla

Vaikuttaa hyvältä. Mutta pinjansiemenet

vaihtaisin auringonkukan siemeniin korkean hinnan vuoksi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä vinkki! Siemenet voi hyvin vaihtaa niihin, joita sattuu kaapista löytymään.