Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Suolainen leivonta
14:10 | 25.4.2019

Kreikkalainen pannupizza

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton! Kreikkalaiseen tyyliin sen päälle kootaan fetaa, oliiveja ja maukasta tomaattikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kpl
35 min + kohotus 45 min
Keskivaikea

Kreikkalainen pannupizza

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
2
dl
vettä
35
g (n. 2/3 palaa)
hiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja (durum tai 00-jauhatus)
Tomaattikastike
1½
dl
paseerattua tomaattia
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
sitruunan kuori
Täytteet
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1½
dl
kalamataoliiveja
150
g
fetajuustoa
(5
dl
babypinaattia)
Lisäksi
n. 2
rkl
oliiviöljyä/pannu

Vaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, suola ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
  2. Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita mausteet siihen. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi kastikkeeseen.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilma 225º). Laita kaksi tyhjää valurautapannua (Ø noin 25 cm) uuniin.
  5. Puolita taikina. Muotoile palat jauhotetuin käsin pannujen kokoisiksi pizzapohjiksi. Ota pannut uunista ja valuta öljyä pannuun. Siirrä pohjat varovasti kuumiin pannuihin.
  6. Lusikoi kastike pizzapohjille. Levitä punasipuli ja oliivit päälle. Murustele feta pinnalle ja kypsennä pizzoja uunissa noin 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele halutessasi babypinaattia kypsille pizzoille.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kreikkalainen pannupizza
pannupizza
Vegebaari
Leivät & piirakat
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Timjamiporkkanat

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini