Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Alkuruuat
Pastat ja risotot
11:31 | 4.7.2019

Waldorf-raviolit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutz rakastaa ruoanlaittoa ja yksi hänen bravuuriannoksistaan on raviolit.

”Waldorfin salaatin ja raviolien nerokas hybridi on lankoni kehitelmä. Hän keksi kuvitteellisen pastafirman, jolla oli logo ja omat pakkaukset. Näitä annettiin kavereille milloin mistäkin syystä. Raviolit ovat herkkua, vaikka ovatkin valefirman tuote,” Adlercreutz taustoittaa raviolireseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 alkuruokana
1 1/2 t
Keskivaikea

Waldorf-raviolit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
durumvehnäjauhoa
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
3
kananmunan keltuaista
Täyte
1
varsiselleri
½
dl
rusinoita hienonnettuna
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä hienonnettuna
1
sitruuna (kuori ja 1½ tl mehua)
150
g
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
päälle
¼
(Granny Smith) omena
¼
varsiselleri
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
omenamehua
50
g
voita
lisäksi
½
dl
raastettua parmesaania

Vaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Paina jauhojen keskelle kuoppa ja riko keskelle munat ja lisää keltuaiset. Sekoita munat ja jauhot haarukalla sekaisin. Vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta. Varo lisäämästä liikaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Hienonna varsiselleri, rusinat ja pähkinät. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täyte pursotinpussissa jääkaappiin.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja käsittele ne yksi kerrallaan. Litistä palat ja vaivaa pastakoneen kautta useampaan kertaan, kunnes taikina on lähes läpinäkyvää. Noudata pastakoneen ohjetta.
  4. Aseta valmis taikinalevy jauhotetulle pöydälle. Pursota noin ruokalusikallinen täytettä noin 4 sentin välein taikinalle. Voitele välit vedellä. Nosta päälle toinen kaulittu levy ja leikkaa neliöiksi.
  5. Paina täytteiden välit sormella kiinni, jotta saat ”raviolityynyjä”. Leikkaa raviolit irti toisistaan pastaleikkurilla tai veitsellä. Painele raviolin reunat kiinni haarukan piikeillä, jotta raviolit eivät aukea keitettäessä.
  6. Hienonna omena, selleri ja (kuivassa kuumassa pannussa paahdetut) pähkinät, ja jätä ne odottamaan.
  7. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi isossa kattilassa (½ dl suolaa/2 l vettä). Pidä vesi lämpimänä.
  8. Tee kastike. Kuumenna omenamehu paistinpannussa höyryäväksi. Käännä levy pois päältä, lisää voi ja sekoita voimakkaasti, kunnes voi sulaa mehun joukkoon ja kastike sakenee.
  9. Keitä ravioleja kehuvassa suolavedessä 1 minuutti. Valuta ja siirrä kastikkeeseen. Raasta parmesaani päälle. Koristele omenalla, sellerillä ja saksanpähkinöillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
waldorf
raviolit
Pastatehdas
Vegebaari
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Mustapapupihvit ja lehtikaalisalaatti

Kinkkupitsakierteet

Ahvenfileet makuliemessä

Simppelit sienisalaattileivät

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini