
Sienisalaatti levittyy sulavasti ruisleivän päälle raikkaaksi ja kotimaisia makuja kunnioittavaksi iltapalaksi. Suolasienien sopiva liotusaika selviää vain maistamalla.
Sienisalaatti tehdään suolasienistä, joita täytyy liottaa usein useampi tunti, jotta säilymisen takia hyvin runsassuolaiset sienet laimenevat syötäviksi.
Suolasienet ovat usein sekoitus erilaisia metsäsieniä. Liotetut sienet hienonnetaan ja sekoitetaan smetanaan tai ranskankermaan. Mausteiksi riittää pippuri, tuore tilli ja sitruunanmehu. Joukkoon hienonnetaan myös salottisipulia.
Makujen olisi hyvä antaa tasaantua jonkin aikaa, ennen kuin sienisalaatti tarjoillaan. Se sopii joulupöytään, blinien täytteeksi, iltapalaleipien päälle tai vaikka keitettyjen perunoiden seuraksi.
Simppelit sienisalaattileivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.
-
Puristele sienet kuiviksi ja hienonna pieniksi kuutioiksi.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli.
-
Yhdistä kaikki sienisalaatin ainekset kulhossa. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
-
Voitele ruisleivät ja laita reilusti sienisalaattia päälle.
Höpö ,höpö helpoi ja maukkain salaatti syntyy kun laitat pannulle sienet ja keltasipulit siksi aikaa että sienistä haihtuu vesi (neste)voisulaan ja lisää kuohukermaa ja lämmitä niin että kerma vetäytyy se kelpaa jopa ministerille olen kokeillut.
Mikä lie nykyajan pelleresepti. Ei sienisalaattiiin kuulu sitruunaa, vaan etikka, ja valkopippuri mustan sijaan. Näin on meidän suvussamme tehty 150 vuotta ja niin jatkuu.
Ei missään tapauksessa tilliä eikä etikkaa. Tillistä Tulee varsinainen sekasotku.