
Grillattu panzanella-salaatti on hyvää sellaisenaan ja täydellistä ahventen kera.
Ahvenfileet makuliemessä
Ainekset
Työvaiheet
- Suolaa ahvenet, anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
- Kiehauta mausteliemi. Leikkaa sipuli neljään osaan ja hienonna varret. Purista sitruunan mehu kattilaan. Lisää vesi, etikka, sokeri, suola, mausteet ja sipulit. Keitä 3–4 minuuttia niin, että sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä kokonaan.
- Kuumenna grilli. Sivele ahvenfileet öljyllä. Grillaa tai halstraa nopeasti molemmin puolin 2–3 minuuttia. Voit paistaa fileet myös pannulla.
- Laita paistetut kalat laakeaan astiaan. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
- Tarjoile grillatun leipäsalaatin eli panzanellan kanssa.