Sanna Soppa365 on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin

Kun graavaat lohen suolaliemessä, saat takuuvarman, tasaisen tuloksen. Suolaliemi myös kiinteyttää kalaa hieman, joten se on helpompi leikata tarjolle.

Kokit, kalamiehet ja mummot sen tietävät: suolaliemi on paras valinta, jos haluat, että graavikala onnistuu varmasti. Kun kala upotetaan jääkylmään suolaliemeen, se maustuu tasaisesti. Lisäksi kala hieman kiinteytyy, jolloin se on helpompi leikata tarjolle.

Suolaliemessä maustunut lohi on helppo tehdä. Maustumisaika riippuu kalan painosta. Hyvä sääntö on, että 1 kg:n painoiselle kalalle riittää 1 litra lientä ja 1 vrk aikaa maustua. Tämä resepti toimii mahtavasti myös siialle, mutta silloin suolaantumisaika on lyhyempi, noin 6 tuntia.  Resepti on alun perin legendaarisen ruokatoimittaja Anna-Maija Tantun laatima, ja julkaistu Glorian ruoka & viinissä. Mutta hyvissä resepteissä on se puoli, että ne eivät vanhene koskaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Ainekset

800–1 000
g
lohifileetä
1
l
vettä
1
dl (120 g)
hienoa merisuolaa
2
rkl (24 g)
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa ½ l vettä. Lisää merisuola ja sokeri. Kun mausteet ovat liuenneet, lisää ½ litraa kylmää vettä ja laita liemi jääkaappiin kylmenemään muutamaksi tunniksi.
  2. Kun liemi on kylmää, laita lohifilee lihapuoli alaspäin laakeaan, reunalliseen vuokaan. Kaada liemi päälle. Peitä astia kelmulla tai kannella. Anna maustua noin 1 vrk.
  3. Huuhtele suolaantunut kala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tarjolle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-juustosalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
15
vihreää parsaa
4
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
hunajameloni
200
g
kotijuustoa
2
rkl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
l
salaattipinaattia
muutama
oksa minttua
Mansikkavinegrette
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1
rkl
vettä
2
rkl
öljyä
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
  3. Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
  4. Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.

VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen yrttiliemi

Ainekset

3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
  4. Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.

Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tilli ja parsa ovat yllättävän ihana yhdistelmä. Sekoita salaatti ohuista parsasiivuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Höylätty parsasalaatti

Ainekset

1
kg (2 nippua)
vihreää parsaa
50
g
pinjansiemeniä
100
g
parmesaania
2
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
ruohosipulia hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese parsat ja taita varsista muutaman sentin mittainen kova tyvi pois. Vuole parsatangot pituussuunnassa suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  2. Paahda pinjansiemeniä kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat väriä, pari minuuttia riittää.
  3. Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  4. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhossa. Lisää parsat, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi sekaisin.
  5. Tarjoa salaatti isosta kulhosta tai nostele se lautasille. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja päälle.

Kommentit (0)