Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo
Lohipasta
Ainesosat
150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa
Vaiheet
- Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
- Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
- Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.
KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.