Jos pidät klassisesta Bloody Mary -drinkistä, niin tulet rakastumaan tähän pastaan.
Bloody Mary -drinkkiin tarvitaan tomaattimehua, vodkaa, sitruunaa sekä worcester- ja tabasco-kastiketta. Tunnusmerkillinen elementti drinkissä on lehtisellerin varsi, joka upotetaan lasiin lopuksi koristeelliseksi sekoitusvälineeksi.
Oheinen pastaohje on inspiroitu kyseisestä klassikkodrinkistä. Kastikkeeseen tarvitaan myös vodkaa, joka antaa makuun syvyyttä. Lähes kaikki alkoholi haihtuu keittämisen aikana, mutta on varminta muistuttaa, että tämä pasta on aikuiseen makuun.
Vahvan tomaattisen kastikkeen makuun sopivat katkaravut, jotka lisätään joukkoon vasta aivan loppuvaiheessa. Ennen tarjoilua kastike imeytetään pastan joukkoon ja ruoka viimeistellään sellerin lehdillä.
Bloody Mary -pasta
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä 2 minuuttia. Hienonna sellerin varret ja lisää ⅔ joukkoon. Jatka kuullotusta toiset 2 minuuttia.
- Lisää worchesterkastike, vodka, sitruunamehu ja tomaattimurska, anna kiehua kevyesti ilman kantta 5 minuuttia. Lisää ravut ja loput sellerit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tabascolla. Kuumenna, älä enää keitä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, kääntele joukkoon. Koristele sellerin lehdillä.