Pastan kastikkeessa yllättää jogurtin, parmesanin ja tahinin liitto. Hunaja karamellisoi porkkanat valloittaviksi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 isoa tai 8 pientä annosta
20 minuuttia
Helppo
Tahini-porkkanapasta
Ainesosat
300
g
spagettia
1
litra
herneitä
2
litraa
vettä
2
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
raastettua parmesaania
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
tahinia
1
dl
tuoretta persiljaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kuumaa vettä
KARAMELISOIDUT PORKKANAT
4
porkkanaa
1/2
purjo
1
sitruunan mehu
1
rkl
öljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Keitä pastaa suolatussa vedessä 6 minuuttia. Riivi herneet palkojensa sisältä pastan joukkoon. Keitä 2 minuuttia. Ota talteen 2 dl pastan keitinvettä ja siivilöi pasta.
- Tee kastike ja paista porkkanat pastan kypsyessä. Raasta juusto. Yhdistä kulhossa jugurtti, parmesaaniraaste ja tahini. Hienonna joukkoon persilja ja lisää mausteet.
- Leikkaa porkkanat ohuksi paloiksi ja viipaloi huuhdeltu purjo. Purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja sitruunamehulla.
- Ohenna kastiketta noin desilitralla pastan keitinvettä. Sekoita kastike pastan joukkoon.
- Jaa pasta ja porkkanat halutessasi 8 muffinssivuokaan ja kuumenna 180 asteissa uunissa 10 minuuttia. Voit myös tarjoilla annokset lautasilta ja lisätä päälle paistettuja porkkanoita.