Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Lisukkeet
Vegaaninen
9:00 | 12.8.2019

Falafelit uunissa

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Haluaisitko tehdä kasan falafeleja alusta alkaen? Helpointa on tehtailla niitä uunipellillinen. Voit pakastaa osan ja paistaa niitä pannulla tarjolle menekin mukaan.

Falafelit onnistuvat parhaiten kuivatuista kikherneistä. Liota herneitä yön yli ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Vaikka ravintoloiden himotuimmat falafelit valmistetaan usein kypsentämättömistä, liotetuista ja rouhituista kikherneistä uppopaistamalla, kotioloissa turvallisin vaihtoehto on keittää liotetut kikherneet ensin. Näin voi varmistaa, ettei valmiissa falafeleissä ole enää vatsaoireita aiheuttavaa lektiiniä. Keitä kikherneet kuitenkin juuri ja juuri kypsiksi, jolloin saat pyöryköihin purutuntumaa.

Perinteiset falafelit uppopaistetaan. Kokeile tämän falafelohjeen yhteydessä kuitenkin uunikypsennystä, jonka ansiosta voit tehtailla falafelejä ison pellillisen kerralla. Öljyllä valelu tekee pyöryköistä maukkaita. 

Kuumana falafelien rakenne on hauras, joten kannattaa odottaa hetki ennen tarjoilua. Kun falafelit on jäähdytetty ja sen jälkeen paistettu pannulla, niiden maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 50 kpl
45 min + 8 t liottaminen + 1 t kypsentäminen
Keskivaikea

Falafelit uunissa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (400g)
kuivattuja kikherneitä
1
pieni sipuli
2-3
valkosipulin kynttä
2
rkl
vaaleaa tahinia
1
rkl
perunajauhoja
2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
(luomu) sitruunan kuorta raastettuna
1/2
tl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
korianteria hienonnettuna
1/2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
PINNALLE
1
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä. Kumoa ne isoon kattilaan ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Anna liota huoneenlämmössä yön yli, 8–10 tuntia. Siivilöi pois liotusvesi. Kaada päälle raikasta vettä niin, että kikherneet peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes kikherneet ovat juuri ja juuri kypsiä. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kumoa kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Lisää sipulit, tahini, perunajauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi niin, että pysäytät koneen välillä ja työnnät nuolijalla massaa terän ulottuville.
  3. Kun massa on hieman rouheista ja osittain soseutunutta, lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Pyöräytä sekaisin.
  4. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Valele ne öljyllä.
  5. Paista falafeleja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki, jolloin rakenne napakoituu.
  6. Paista pyörykät vielä pannulla ennen tarjoamista. Silloin niiden pinta muuttuu mureasta rapeaksi ja sisus pehmenee vielä hiukan.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Viikonloppubistro
Vegaanisia herkkuja
vegaani
falafelit
lasten suosikit
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini