https://kotiliesi.fi/suklaapossu/jogurtti-punaherukkapiirakka/
Jogurtti-punaherukkapiirakka n. 25 cm korkealaitaiseen piirakkavuokaan
Taikina:
1.25 dl juoksevaa rasvaa
1.25 dl kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1.25 dl sokeria
ripaus suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1.25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
n. 2.5-3.5 dl punaherukoita
Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle ja nosta hieman reunoilla. Jos taikina tarttuu kovin kiinni, koita tasoittaa taikinaa veteen kostutetulla lusikalla.
Tee täyte sekoittamalla jogurtin joukkoon sokerit ja munat. Kaada taikinan päälle.
Ripottele pinnalle vielä reilusti punaherukoita.
Laita koko komeus uuniin. Paista 180 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt (aivan keskeltä täyte saattaa vielä hyllyä) ja reunat kauniin väriset eli n. 40 minuuttia.
Vinkit:
* Tarjoile piirakan kanssa lisää punaherukoita, niin syöjät voivat itse säätää happamuutta halutessaan vieläkin punaherukkaisemmaksi.
* Kokeile piirakkaan myös muita kirpsakoita marjoja tai hedelmiä