Pakastimen viimeiset mustikat ovat arvoisessaan käytössä ihanan kääretortun sisällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
40 min
Helppo
Mustikka-marenki-kääretorttu
Ainesosat
4
valkuaista
3
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
vaniljasokeria
1–2
dl
mantelilastuja
Täyte
2
dl
kuohukermaa
200
g
sitruunarahkaa
½
dl
tomusokeria
3–4
tl
kuivattua laventelia
3
rkl
lemon curdia
2
dl
mustikoita
Päälle
Pensasmustikoita ja karhunvatukoita
Vaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokerit kiinteään vaahtoon vähän kerrallaan vatkaimen käydessä.
- Siivilöi tanakkaan vaahtoon maissitärkkelys. Lisää etikka tippa kerrallaan. Vatkaa hyvin.
- Levitä taikina 30 cm x 30 cm -kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 20 minuttia.
- Sirottele toisen leivinpaperin päälle tomusokeria. Kumoa paistettu marenkilevy ylösalaisin tomusokerin päälle, niin levy on helpompi kääriä rullalle.
- Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä, jotta se ei kovetu.
- Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka, tomusokeri ja morttelissa hierottu laventeli. Levitä täyte marenkilevylle. Vedä lemon curd lusikalla raidoiksi täytteen päälle ja ripottele mustikat.
- Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.