Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Gluteeniton
8:00 | 19.5.2024

Mustikka-marenki-kääretorttu

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Pakastimen viimeiset mustikat ovat arvoisessaan käytössä ihanan kääretortun sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
40 min
Helppo

Mustikka-marenki-kääretorttu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
valkuaista
3
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
vaniljasokeria
1–2
dl
mantelilastuja
Täyte
2
dl
kuohukermaa
200
g
sitruunarahkaa
½
dl
tomusokeria
3–4
tl
kuivattua laventelia
3
rkl
lemon curdia
2
dl
mustikoita
Päälle
Pensasmustikoita ja karhunvatukoita

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokerit kiinteään vaahtoon vähän kerrallaan vatkaimen käydessä.
  2. Siivilöi tanakkaan vaahtoon maissitärkkelys. Lisää etikka tippa kerrallaan. Vatkaa hyvin.
  3. Levitä taikina 30 cm x 30 cm -kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 20 minuttia.
  4. Sirottele toisen leivinpaperin päälle tomusokeria. Kumoa paistettu marenkilevy ylösalaisin tomusokerin päälle, niin levy on helpompi kääriä rullalle.
  5. Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä, jotta se ei kovetu.
  6. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka, tomusokeri ja morttelissa hierottu laventeli. Levitä täyte marenkilevylle. Vedä lemon curd lusikalla raidoiksi täytteen päälle ja ripottele mustikat.
  7. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
gluteeniton deli
makea leivonta
leivonta
Sokerileipuri
kääretorttu
valmistujaiset

Suosituimmat

Taatelikakku

Kasvispyttipannu

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Kermainen sipulikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini