
Pakastimen viimeiset mustikat ovat arvoisessaan käytössä ihanan kääretortun sisällä.
Mustikka-marenki-kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokerit kiinteään vaahtoon vähän kerrallaan vatkaimen käydessä.
- Siivilöi tanakkaan vaahtoon maissitärkkelys. Lisää etikka tippa kerrallaan. Vatkaa hyvin.
- Levitä taikina 30 cm x 30 cm -kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 20 minuttia.
- Sirottele toisen leivinpaperin päälle tomusokeria. Kumoa paistettu marenkilevy ylösalaisin tomusokerin päälle, niin levy on helpompi kääriä rullalle.
- Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä, jotta se ei kovetu.
- Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka, tomusokeri ja morttelissa hierottu laventeli. Levitä täyte marenkilevylle. Vedä lemon curd lusikalla raidoiksi täytteen päälle ja ripottele mustikat.
- Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.