Korealaiset hotteok-piiraat ovat yksi toimittaja Anna Perhon bravuureista! Kokeile ohjetta kerran, ja pian on paistettava jo toinen satsi. Tarjoa piiraat lämpiminä tulisen kastikkeen kanssa.
Hotteok-piiraat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita vesi, hunaja, hiiva, suola, öljy ja jauhot taikinaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
-
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
-
Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli. Paista kasviksia seesamiöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää soijakastike, sokeri ja pippuri, sekoita. Ota pannu liedeltä. Hienonna ruohosipuli joukkoon. Pätki nuudelit saksilla muutamaan osaan ja lisää täytteeseen.
-
Tee kastike. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
-
Vaivaa taikinasta kuplat pois ja jaa taikina 12 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen lettusiksi (Ø 8–10 cm). Jaa täyte lettujen keskelle ja sulje taikinapalloa muistuttaviksi nyyteiksi.
-
Kuumenna öljy pannulla. Paista 3–4 piirasta kerrallaan pannun koosta riippuen. Paina palloja varovasti paistinlastalla litteämmäksi kypsennyksen aikana. Paista piiraita noin 2 minuuttia molemmin puolin.
-
Tarjoa kuumat piiraat tulisen kastikkeen kanssa.