Paista lihanpalojen pinta ja hauduta yrttien sekä tomaattien kanssa punaviiniliemessä valloittavaksi padaksi! Parin tunnin kuluttua oliivit voivat liittyä seuraan.
Vinkki! Voit korvata jäniksen kaninlihalla. Se on vaaleampaa ja kypsyy nopeammin.
Jänis-oliivipata
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele jänis. Sekoita vehnäjauho, suola ja pippuri. Pyörittele palat kevyesti jauhoseoksessa. Kuori salotit ja valkosipulit. Puolita salotit. Tee kasvisliemi kuutiosta tai fondista.
- Paista lihoihin ja sipuleihin muutamassa erässä oliiviöljyssä padassa kaunis väri. Laita lopuksi kaikki lihapalat ja sipulit takaisin pataan. Lisää viini. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti.
- Kaada kirsikkatomaatit pataan. Lisää kasvisliemi, etikka ja yrtit. Hauduta noin 2 tuntia kannen alla.
- Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa oliivit. Jänis on kypsää, kun lihat irtoavat helposti luista. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa jänispata keitetyn polentan ja paistettujen sienien tai salaatin ja maalaisleivän kanssa.