Tässä se on, täydellinen lisuke joulupöytään! Klassikkoperunoiden tapaan paahdetut ja balsamicolla maustetut punajuuret tarjotaan kuohkean vuohenjuustovaahdon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo
Hasselbackan punajuuret
Ainesosat
4
keskikokoista punajuurta
2
rosmariininoksaa
½
dl
balsamicoa
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vettä
½
tl
suolaa
VUOHENJUUSTOVAAHTO
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
1
rkl
kermaa tai maitoa
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Pese punajuuret. Leikkaa pois kanta ja juuri. Halkaise punajuuret ja tee terävällä veitsellä punajuuriin leveyssuunnassa syviä viiltoja, mutta vältä leikkaamasta punajuurta halki.
- Laita punajuuret pieneen uuniastiaan. Hienonna rosmariini.
- Sekoita kulhossa etikka, öljy, hunaja, vesi, rosmariini ja suola yhteen. Sivele punajuuret reilusti kastikkeella.
- Kypsennä punajuuria 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Valele loppu kastike punajuurten pinnalle.
- Laita vuohenjuusto ja kerma kulhoon. Vatkaa nuolijalla voimakkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu. Tarjoa vuohenjuustovaahto hasselbackan punajuurten kanssa.