
Skagenröra sopii todella hyvin tarjottavaksi vohvelin kanssa. Raputäytteen voi valmistaa jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoamista, mutta paista vohvelit vasta viime hetkellä, sillä ne ovat parhaimmillaan kuumina ja rapeina.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Seitsemännessä jaksossa aiheena on politiikka ja Hans valmistaa skagenröraa ja borssikeittoa. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Skagenröra Hansin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ravut, majoneesi, crème fraîche, sinappi, piparjuuri, tilli, sitruunan kuori ja -mehu sekä mustapippuri keskenään. Tarkista maku. Nosta kylmään odottamaan.
- Valmista vohvelit (ks. ohje alla).
- Asettele skagenröra kuuman vohvelin päälle. Viimeistele halutessasi muikunmädillä, punasipulilla ja tillillä sekä ruohosipulilla ja mustapippurilla.
Vohvelitaikina
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 1–2 h jääkaapissa.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja paista vohveliraudalla rapeiksi vohveleiksi.
Vinkki! Saat paremman lopputuloksen, jos voitelet valmiit vohvelit paiston jälkeen vielä voisulalla ja maustat mustapippurilla, mutta toki se on makuasia.