
Ajattele feta-pinaattipiirakka uusiksi! Rapea pohja, hunajalla maustettu fetatäyte ja pinnalle ropsautetut tuoreet pinaatinlehdet saavat tutun piirakan maistumaan raikkaalta ja uudelta.
Feta-pinaattipiirakasta on monta muotoa. Kreikkalaisessa versiossa vahvan vihreä pinaattitäyte kätketään usein rapean filotaikinan sisään. Useimmille meille tuttu suomalainen versio on puolestaan pakastepinaatista valmistettu vaaleanvihreä piirakka.
Soppa365:n feta-pinaattipiirakka luottaa tuttuihin makuihin, mutta muoto on silti uusi. Ideana on valmistaa piirakalle murea pohja ja pehmeä, hunajalla maustettu fetatäyte, mutta jättää pinaatit tuoreina piirakan pinnalle.
Öljytilkassa pyöräytetyt babypinaatit pääsevät oikeuksiinsa tarjottuna piirakan lisukkeena salaatin tapaan. Voit halutessasi viimeistellä piirakan ropsauttamalla päälle kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä ja murennettua fetaa.
Feta-pinaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Surauta kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesi. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä voin, jauhot ja leivinjauheen muruiksi käsin ja sekoittamalla joukkoon veden.
- Leikkaa irtopohjaisen kakku- tai piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vuokaan noin tunnin ajan.
- Nosta vuoka suoraan jääkaapista 200-asteiseen uuniin. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, sitruunamehu ja mausteet. Murenna joukkoon suurin osa fetasta, säästä pieni pala viimeistelyyn. Kaada täyte pohjan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia.
- Jäähdytä piiras ja irrota se vadille. Huuhdo, valuta ja kuivaa pinaatinlehdet. Sekoita oliiviöljy, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri lehtien joukkoon. Ripottele lehdet jäähtyneen piirakan pinnalle. Murenna päälle loppu fetajuusto.
Vinkki! Saat piiraaseen lisää rapeutta, kun ropsautat pinnalle kourallisen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä.