
Tämä porkkanakakku on upean juhlava, sillä se on aatelisoitu taivaallisen herkullisella appelsiini-vaniljamoussella ja kanelikinuskivalumilla. Päällä on vielä kerros ihanaa, perinteistä porkkanakakun kuorrutetta!
Porkkanakakakku appelsiinimoussella
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Kuori ja raasta porkkanat.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada öljy ja porkkanaraaste munasokerivaahdon joukkoon.
Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpapaperit kahden halkaisijaltaan 21 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Voitele reunat. (Voit paistaa taikinan myös kahdessa erässä, jos ei ole kahta vuokaa.)
Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Anna pohjien jäähtyä.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehua 2 ruokalusikallista.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tuorejuusto.
Lisää sokeri, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi.
Lisää kuumaan mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi.
Anna liivateseoksen jäähtyä muutama minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten muun massan joukkoon.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 21 cm).
Halutessasi laita reunille reunakalvo tai leivinpaperi.
Laita pohjalle toinen pohjista.
Nostele päälle mousse ja tasoita pinta.
Laita moussen päälle vielä toinen pohja.
Laita kakun päälle kelmua.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Kinuski:
Mittaa kerma, fariinisokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
Kiehauta ja anna kinuskin kiehua 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta sormisuolalla ja kanelilla.
Jätä kinuski jäähtymään huoneenlämpöiseksi.
Kuorrute:
Pehmitä voita mikrossa 10 sekuntia.
Lisää pehmeän voin joukkoon vaniljatuorejuusto.
Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja vaaleaa.
Siivoilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa veilä muutama minuutti.
Mausta sitruunanmehulla.
Koristelu:
Irrota kakusta reunat ja siirrä se tarjoiluastialle.
Levitä päälle tuorejuustokuorrutetta. (Jätä reunoille n. 1 cm tilaa kinuskille.)
Valuta kinuskia kakun reunoille valumina teelusikan tai ganachepullon avulla.
Koristele haluamallasi tavalla manteleilla, karhunvatukoilla ja yrteillä.
Nauti hyvässä seurassa. Valimistaudu vastaanottamaan kehuja kaikilta, jotka pääsee herkuttelemaan tällä kakulla!
En tehnyt ihania kuorrutuksia ohjeen mukaan mutta itse kakun leivoin tällä ohjeella ja tosi hyvää tuli. Mantelijauho sopii hyvin tähän kakkuun. Päälle klassinen tuorejuustokuorrutus jossa on vähän sitruuna makua.