Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Lisukkeet
Gluteeniton
14:40 | 9.1.2020

Vegaaninen pinaattipesto

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Pyöräytä mahtava uusi lempipestosi pinaatista ja manteleista. Se maistuu ihanalta niin pastan kuin uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Tällä kertaa helppo ja herkullinen pesto valmistuu pinaatista ja manteleista.

Ohje sopii hyvin muunneltavaksi sen mukaan, mitä aineksia keittiöstäsi löytyy. Puolikkaat yrttiruukulliset, lehti- ja mustakaali sopivat hyvin peston aineksiksi. Jos kaapistasi löytyy manteleiden lisäksi pähkinöitä tai siemeniä, voit koota sopivan yhdistelmän niistä. Kevyt paahtaminen pannulla antaa niille hyvän maun.

Erityisaineksena pestossa on mukana ravintohiivahiutaleita, jotka antavat pestoon juustomaista umamisuutta. Vegaanisissa ruuissa käytettäviä ravintohiivahiutaleita löytyy hyvinvarustetuista marketeista.

Pesto maistuu paitsi pastan joukkoon sekoitettuna, myös uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
10 min
Helppo

Vegaaninen pinaattipesto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
dl
kuorettomia manteleita
2½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
persiljaa
½
ruukkua
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
1½
rkl
ravintohiivahiutaleita

Vaiheet

  1. Paahda mantelit kevyesti kuivassa, kuumassa pannussa.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
30 min
kasvis
Vegebaari
Vegaanisia herkkuja
Pesto
Pinaatti

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini