Lisää kasviksia ihan huomaamatta! Kalkkunapyörykät saavat mehevyyttä kesäkurpitsasta ja tomaattikastikkeesta tulee uudenmakuinen, kun siihen lisää paprikaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo
Kalkkunapyörykät tomaatti-paprikakastikkeessa
Ainesosat
Kastike
2
punaista paprikaa
3
kypsää tomaattia
1
sipuli
2
tl
öljyä
½–1
tl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus sokeria
2
dl
vettä
Lihapyörykät
100
g
kalkkunanjauhelihaa
1
dl
raastettua kesäkurpitsaa
1
rkl
kapriksia
1
muna
1
rkl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
Lisäksi
120
g
kuivapastaa
Vaiheet
- Kuutioi paprikat ja tomaatit. Hienonna sipuli. Paista paprikoita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Ota paprikoista noin puolet syrjään kattilasta. Lisää pannulle tomaatti, sipuli ja savupaprika. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle loput kastikeaineet ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Sekoita jauheliha ja raastettu kesäkurpitsa. Hienonna kapriksia. Sekoita seoksen joukkoon kaprikset, muna, korppujauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Soseuta tomaatti-paprikakastike sauvasekoittimella. Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja siirrä kypsymään kastikkeeseen. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Lisää lopuksi paistetut paprikanpalat. Keitä pasta pyöryköiden kypsyessä.