Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.
Kun seuraavan kerran olet valmistamassa ruoaksi broileria, poimi kaupasta marinoitujen koipireisien sijaan maustamattomia. Itse marinoimalla saat kanasta tuplasti parempaa.
Kookoskanan reseptissä broileria uitetaan valkosipulilla, inkiväärillä ja soijalla maustetussa kookosmarinadissa pari tuntia. Erityisaineksena marinadissa on mukana riisiviinietikkaa, jota löytyy markettien Aasia-hyllyltä. Se paitsi mureuttaa lihan, antaa vastapainoa täyteläiselle kookokselle.
Broileria paahdetaan uunissa ensin ilman marinadia. Lopuksi päälle kaadetaan kokoon keitetty marinadi, jossa koipireidet saavat muhia kypsiksi. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.
Kookoskana
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
- Tarjoa riisin kera.