Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
14:00 | 28.1.2020

Kookoskana

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Kun seuraavan kerran olet valmistamassa ruoaksi broileria, poimi kaupasta marinoitujen koipireisien sijaan maustamattomia. Itse marinoimalla saat kanasta tuplasti parempaa.

Kookoskanan reseptissä broileria uitetaan valkosipulilla, inkiväärillä ja soijalla maustetussa kookosmarinadissa pari tuntia. Erityisaineksena marinadissa on mukana riisiviinietikkaa, jota löytyy markettien Aasia-hyllyltä. Se paitsi mureuttaa lihan, antaa vastapainoa täyteläiselle kookokselle.

Broileria paahdetaan uunissa ensin ilman marinadia. Lopuksi päälle kaadetaan kokoon keitetty marinadi, jossa koipireidet saavat muhia kypsiksi. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 h + marinoituminen 2 h
Helppo

Kookoskana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kookos
kana
Kot kot
Broileri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini