
Paistetut nuudelit, mie goreng, on perinteisimpiä indonesialaisia ruokia. Sen joukkoon sopivat melkein mitkä tahansa kasvikset. Jos haluat lisää proteiinia, lisää nuudelipannuun tofua, broileria tai katkarapuja!
Paistetut nuudelit mie goreng
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori salotit, valkosipulinkynnet, porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä.
- Leikkaa salotit ja porkkanat ohuiksi tikuiksi, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
- Huuhtele ja kuivaa kiinankaalin lehdet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Suikaloi myös sokeriherneet ja jätä odottamaan.
- Kuumenna vettä kattilassa ja keitä nuudelit napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit siivilässä ja upota heti kylmään veteen. Jätä odottamaan.
- Riko kananmunat syvälle lautaselle tai kulhoon ja vatkaa kevyesti haarukalla tai vispilällä.
- Kuumenna suuri paistinpannu ja lisää pieni tilkka öljyä. Kaada kananmunat pannuun ja kääntele pannua, jotta kananmunat leviävät ohueksi kerrokseksi. Paista nopeasti munakkaaksi molemmin puolin ja siirrä työlaudalle odottamaan.
- Lisää loput öljystä. Paista salottia ja porkkanaa kovalla lämmöllä koko ajan käännellen noin 3 minuuttia.
- Lisää kiinankaali, valkosipuli ja inkivääri. Paista 2 minuuttia.
- Valuta nuudelit siivilässä ja lisää pannuun.
- Yhdistä pienessä lasissa soijakastike, hunaja ja sambal oelek. Lisää pannuun.
- Sekoita joukkoon myös sokerihernesuikaleet ja pöyhäise pannun ainekset vielä sekaisin muutaman kerran.
- Kaada ruoka tarjoiluvadille tai suoraan annoslautasille.
- Leikkaa munakas ohuiksi suikaleiksi ja jaa päälle. Viimeistele halutessasi vielä hienonnetulla kevätsipulilla tai tuoreella korianterilla.
Vinkki! Kaipaatko ruokaan enemmän proteiinia? Lisää mukaan kuutioitua kiinteää tofua, broilerisuikaleita tai katkarapuja. Paista proteiini aluksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää joukkoon paistamisen loppuvaiheessa.