
Perinteinen sienisalaatti on joulupöydän parhaita herkkuja.
Sienisalaatti tehdään perinteisesti suolatuista rouskuista. Kaikkein paras salaatti syntyy, kun osa rouskuista on nimenomaan kangasrouskuja. Niiden maku terästää aromin täydelliseksi.
Sienisalaatti suolasienistä
Ainekset
Työvaiheet
- Liota suolasieniä tunnista kahteen tuntiin. Maistele välillä, milloin sienten suola on omaan makuusi sopiva. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi.
- Pilko myös sipuli erittäin pieneksi silpuksi.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki aineet. Sienisalaatti on parhaimmillaan, kun annat makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Vinkki! Voit maustaa sienisalaatin myös dijon-sinapilla.
Karjalainen mummoni käytti aina kerman tilalla "siem'voita" = siemenvoita =auringonkukkaöljyä. Sopii minunkin makuuni paremmin. Muuten mummo kyllä kermasta piti mutta tähän ruokaan ei.
Etikka ja sokeri lisäävät kummasti makua. Auringonkukkaöljyä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.