Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhden pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Papu-simpukkapannu
Ainesosat
1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna
Vaiheet
- Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
- Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
- Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.