Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
11:01 | 16.4.2020

Valkosipulihauki ja leipäkuorrutetut uunisipulit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nopeasti paistettu hauki saa lisukkeeksi uunissa ihanan pehmeiksi hautuneita sipuleita, joiden päältä löytyy rapeita leipäpaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Valkosipulihauki ja leipäkuorrutetut uunisipulit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
iso
haukifilee (n. 800 g)
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
4
laakerinlehteä
½
sitruunan mehu

Vaiheet

  1. Jos fileessä on vielä y-ruoto, leikkaa se pois. Aseta filee alustalle fileen ulkopinta alaspäin ja viillä terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruotopala.
  2. Leikkaa ruodoton filee neljään palaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla, anna maustua 15 minuuttia.
  3. Halkaise valkosipulinkynnet kuorineen. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää voi, valkosipulit ja laakerinlehdet. Anna voin sulaa ja kun kiehuminen loppuu, säädä liesi keskilämmölle. Paista kaloja, ruskistuneella voilla valellen, 3–4 minuuttia/puoli kalan paksuudesta riippuen.
  4. Viimeistele hauki sitruunamehulla.

Leipäkuorrutetut uunisipulit

Ainesosat

1
ps (350 g)
salottisipuleita
4
punasipulia
2
rkl
tummaa balsamicokastiketta
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
1
tl
oreganoa
½
tl
kuivattua chiliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
oliiveja

Vaiheet

  1. Kytke uunin grillivastus päälle ja kuumenna uuni 220–250 -asteiseksi.
  2. Kuori ja halkaise salotit ja punasipulit. Leikkaa isojen sipuleiden puolikkaat vielä kahdeksi lohkoksi. Laita sipulit uunivuokaan. Valuta balsamicokastike ja ripottele suola ja pippuri sipuleille. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
  3. Raasta juusto. Laita juusto, leipä, oregano ja chili tehosekoittimeen ja hienonna murumaiseksi. Lisää öljy. Levitä leipämuru ja oliivit paahtuneiden sipuleiden pinnalle ja laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
hauki
päivän katiska
kalaruoka
Glorian ruoka & viini
30 minuuttia

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Sienisalaatti suolasienistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini