
Nämä cookiet on vaatimottamasti sanottuna maailman parhaita! Nämä ovat juuri sellaisia täydellisiä; pinnalta rapeita ja sisältä hieman sitkeitä. Reseptin alkuperäinen idea löytyi Viimeistä murua myöten -blogista, mutta olen tuunannut ohjetta muun muassa vadelmarouheella. Näihin kekseihin jää koukkuun!
Valkosuklaa-vadelmacookiet
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpeämään 190-asteeseen. (Kiertoilma 180-astetta)
Vatkaa voi, sokerit ja siirappi sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Sekoita vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe, ruokosooda ja suola ensin keskenään.
Kaada kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
Rouhi valkosuklaa.
Lisää viimeisenä keksitaikinaan rouhittu valkosuklaa ja puolet (1 dl) vadelmarouheesta.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina 18 osaan.
Laita kahden pellin päälle leivinpaperit.
Asettele yhdelle pellille 9 keksiä, jätä leviämisvaraa runsaasti.
Muotoile taikinasta palluroita ja litistä hieman.
Paista 1 pelti kerrallaan uunin keskitasolla 8 minuuttia.
Viimeistele juuri paistetut keksit heti uunista ottamisen jälkeen vadelmarouheella.
Painele rouhetta hellästi lusikan avulla kekseihin, jotta vadelmarouhe tarttuu niihin.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilemista ja nauti esimerkiksi maidon kera! :)