
Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.
Paahdettu selleri-mascarponekeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.
-
Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.
-
Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.
Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.