Paistettua vuohenjuustoa, tuoreita kirsikoita ja tahinikastiketta. Tästä ei kesäsalaatti parane!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo
Kirsikka-vuohenjuustosalaatti
Ainesosat
1
dl
mantelilastuja
2
ruukkua
eri salaatteja
1
dl
basilikan lehtiä
3
dl
kirsikoita
Hunaja-vuohenjuusto
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
voita
Kastike
¾
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa
noin ¾
dl
vettä
Vaiheet
- Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
- Huuhdo ja revi salaatit tarjoiluvadille. Ripottele basilikan lehdet päälle. Puolita kirsikat päälle, poista kivet.
- Leikkaa vuohenjuustopötkö 8 osaan. Kaada hunaja yhdelle lautaselle ja seesaminsiemenet toiselle. Kasta vuohenjuustopalat ensin hunajassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista voissa noin minuutin ajan per puoli tai kunnes vuohenjuusto saa hieman väriä. Nosta vuohenjuustokiekot salaatille. Ripottele mantelilastuja päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää vettä tarvittaessa, jos se on liian paksua. Tarjoa salaatin kanssa.