Tämä resepti sisältää monia työvaiheita, mutta palkitsee syöjänsä. Silkinpehmeä tuorepasta sopii loistavasti avolasagnen valmistukseen. Lopputulos on kevyempi kuin uunissa valmistettu ja sisältöä voit varioida täysin mieltymysten mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1½ h
Vaikea
Avolasagne herkkutateista
Ainesosat
Tuorepasta
300
g
durum-vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
400
g
tuoretta herkkutattia
1
parsakaali
sipuli
2
rasiaa
salaattipinaattia
3
rkl
kokonaisia manteleita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike
40
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
punaista maitoa
1
dl
mustaleima-emmentalia raasteena
suolaa
valkopippuria
Vaiheet
- Tee ensin tuorepasta. Laita vehnäjauhot kulhoon ja riko munat keskelle jauhoja. Laita kylmä vesi munien päälle. Sekoita taikinaa pikkuhiljaa sormilla niin kauan, kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ohueksi kaulimen tai pastakoneen avulla. Käytä apuna hieman jauhoja, jottei taikina tartu kiinni.
- Leikkaa taikina kahdeksaksi isoksi levyksi. Kypsennä matalassa kattilassa tai pannulla, suolatussa vedessä kahden minuutin ajan vasta juuri ennen tarjoilua.
- Tee täyte. Puhdista ja viipaloi tatit. Leikkaa parsakaali isoiksi nupuiksi ja halkaise nuput. Laita nuput uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda nuput 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Laita parsakaalit kulhoon odottamaan tarjoilua.
- Valmista kastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin kypsymään. Kypsennä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, älä ruskista. Kaada maito voi-vehnäjauhoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää kattilaan juustoraaste, sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pinaatin kera. Lisää mantelit.
- Paista toisella pannulla tatit rapeiksi kuumassa öljyssä. Mausta molemmat suolalla ja pippurilla. Yhdistä tatit ja pinaattipaistos.
- Laita lautasten pohjalle kypsennetty lasagnelevy, päälle tatti-paistosta ja parsakaalia. Lusikoi kastiketta päälle. Asettele päälle toinen lasagnelevy ja loput paistoksesta. Lusikoi päälle vielä kastiketta.