
Jotain tuttua, jotain uutta. Lampaankareen kastikkeen mausteena on mämmiä. Ja sehän toimii!
Paistetut karitsankyljykset, paahdetut juurekset ja mämmidippi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita karitsankyljykset astiaan ja hiero sokeri, suola ja pippuri lihojen pintaan. Lisää hienonnetut yrtit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Tee juurekset. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Harjaa punajuuret ja juuriselleri puhtaiksi ja lohko ne annospaloiksi. Laita juurekset uunivuokaan. Mausta öljyllä ja suolalla. Kypsennä uunissa 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniisti paahtuneita.
- Mittaa mämmi ja ranskankerma kulhoon. Sekoita ja mausta etikalla ja suolalla.
- Kuumenna öljy pannussa höyryäväksi ja laita lihat ja voi pannuun. Paista 2 minuuttia molemmin puolin.
- Ota lihat pois pannusta, kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Asettele ruoat lautasille niin, että niitä voidaan jakaa ja dippailla.