9:09 | 13.8.2020
Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi
Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 kpl
40 min
Keskivaikea
Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi
Ainesosat
400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1½
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia
Vaiheet
-
Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.
-
Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.
-
Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.