Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
10:38 | 31.8.2020

Kreikkalainen lihapullapelti

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Simppeliä ja hyvää! Yrttiöljy maustaa kiirepäivän valmislihapullat ja -lohkoperunat kreikkalaistyyliin. Samalla pellillä paahtuvat myös kasvikset. Mainion lisukkeen saat valmistsatsikista.

Monipuolisen aterian eteen ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Oheisessa ohjeessa lihapullapelti valmistuu eineslihapullista, jotka höystetään pakastealtaasta löytyvillä lohkoperunoilla. Lisäksi pellille levitetään varsiparsakaalia sekä kirsikkatomaatteja, jotka tekevät ruoasta ihanan mehevän ja värikkään.

Mausta vastaa tässä tapauksessa yrttiöljy, joka valmistetaan sekoittamalla tuoreita tai kuivattuja yrttejä öljyn joukkoon.

Öljy pyöräytetään sekä kasvisten että perunoiden kanssa yhteen, minkä jälkeen pelti on uunivalmis. Voit asetella ainekset pellille paahtumaan omiin sektoreihinsa tai suloisesti sekaisin. Parinkymmenen minuutin päästä tuoksu kertoo, että valmista on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

Kreikkalainen lihapullapelti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
eineslihapullia
1
ps
varsiparsakaaleja tai 1 parsakaali kapeina lohkoina
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
450
g
(maustamattomia) lohkoperunoita (pakaste)
1
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
Yrttiöljy
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hienonnettua tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua oreganoa)
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai ½ tl kuivattua rosmariinia)
1½
tl
suolaa
Savupaprika-aioli
2
dl
majoneesia
2
valkosipulin kynttä
2
tl
savupaprikajauhetta
Lisäksi
1
rs (noin 200 g)
valmista tsatsikia

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Huuhdo kasvikset. Jos käytät tavallista parsakaalia, leikkaa se kapeiksi lohkoiksi.

  3. Sekoita yrttiöljyn ainekset keskenään. Kääntele puolet siitä lohkoperunoiden joukkoon ja puolet parsakaalin ja tomaattien.

  4. Lado leivinpaperilla vuoratulle uunipellille lihapullat, lohkoperunat, kasvikset ja oliivit. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.

  5. Sekoita savupaprikaaiolin ainekset keskenään. Tarjoa lihapullapelti sen ja tsatsikin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jauhelihakierre
kreikkalainen

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini