
Välimeren perunasalaatissa maistuu aurinkokuivatun tomaatin ja tonnikalan eteläiset maut.
Tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, créme fraiche, vihreä oliivi, musta oliivi, limemehua, rucolaa, avocadoa, keitettyä perunoita
Välimeren perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Laita perunat keittymään ja kuori ne jo valmiiksi ritilälle. Hienonna mustat oliivit ja vihreät oliivit ja laita puolet mustista oliiveista créme fraichen joukkoon ja toinen puolet salaattikulhoon. Laita créme fraicheen myös hienonnettu vihreä oliivit sekä tonnikala. Laita salaattikulhoon rucolan lehdet ja avocadot, puolita avocadot, koverra avocadon sisin ruokalusikalla kuoren reunaa myöten pois ja pilko avocado. Lisää limemehu joukkoon ja valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pois veden alla lävikössä. Hienonna tomaatit ja lisää kulhoon. Lisää myös créme fraiche ranskankerma kulhoon tonnikalan ja oliivien mukana. Sekoita hyvin tasaiseksi. Voit tarjoilla kuumilla keitetyillä perunoilla ruuan. Tarjoile myös kuumaa mustaherukkamehu-juomaa. Perunoita ei voi säilyttää jääkaapissa salaatissa koska kylmenneenä ne eivät maistu enää salaatissa.