Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
6:54 | 21.10.2020

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.

Tsukemen tarkoittaa japanilaista ruokalajia, jossa nuudelit tarjotaan liemen kanssa erikseen. Tarkoituksena on poimia kypsiä nuudeleita syömäpuikkoihin, dipata niitä liemeen ja kuljettaa suuhun.

Syöntitavan vuoksi dippiliemi saa olla herkullisen umaminen ja täynnä makua. Oheisessa ohjeessa se kiehutellaan kuullotetusta salottisipulista, inkivääristä, misotahnasta ja kasvisliemestä.

Sekä liemi että nuudelit jaetaan ruokailua varten annoskulhoihin. Liemi tarjoillaan kuumana. Nuudelit taas on syytä jäähdyttää ensin siivilässä juoksevan veden alla, jotta niiden kypsyminen pysähtyy ja ne pysyvät paremmin irtonaisina.

Lisukkeeksi voi paistaa myös osterivinokkaita tai muita viljeltyjä sieniä, jotka sopivat hyvin dipattavaksi nuudeleiden lomassa.

Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

170
g
udon- tai ramen-nuudeleita
Dippiliemi
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
cm:n pala
inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
3½
dl
kasvis- tai sienilientä
1
tl
sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
chiliöljyä
1
tl
seesamiöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tl
togarashi-chilimaustetta
50
g
osterivinokkaita
1
rkl
öljyä

Vaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.

  3. Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.

  4. Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.

  5. Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
japanilainen
miso

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Sienisalaatti suolasienistä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini